Tur til Sundvolden 

8-13 juni 2024

Også i år arrangerer Annelise tur sammen med vår kjekke sjåfør Halvard Kommedal. Turen går i år mot Østlandet hvor vi blir inspirert av natur, kunst men ikke minst historie. Les programmet og se om dette er noe for deg. Om du vil ha mer informasjon tar du kontant med Annelise på telefon 902 55 854.

Turen går i år mot Østlandet hvor vi blir inspirert av masse god mat, flott norsk natur, kunst og ikke minst historie. 

Dag 1: Sandnes – Sundvolden

Vi møtes på parkeringsplassen ved Lura kirke kl. 8.00, og kjører så videre til Bystasjonen i Sandnes for å plukke opp de siste deltakerne. Kjører E-39 mot Kristiansand, og så videre østover. Vi stopper for pauser underveis. Dagens lunsj spiser vi på Vertikalen i Lillesand. De siste årene har det blitt mye fin ny motorvei østover, så det går radig unna.

Vi kjører til Drammen, og her tar vi veien nordover mot Holsfjorden som er en arm av Tyrifjorden, og det tar ikke lang tid før vi er fremme ved Sundvolden Hotell. Dette tradisjonsrike hotellet er medlem av kjeden De Historiske Hoteller og Spisesteder. Helt siden 1648 har hotellet invitert ferdafolk på den gamle kongeveien til en myk god seng og et godt velsmakende måltid. Her tar en vare på det beste av det gamle, samtidig som en vender nesen fremover og tilpasser seg morgendagens hotellgjester.

Middag om kvelden


Dag 2: Grinimuseet og Bærums Verk.

Etter en god frokost møtes vi i bussen for nye opplevelser. Vi kjører langs Holsfjorden som er en av grenene på Tyrifjorden. Her ser vi over mot Utøya. Vi kommer så opp til Sollihøgda, som er et populært utfartsområde både sommer og vinter. Ferden går videre mot Bærum kommune. Vi skal besøke Grinimuseet i dag. Grini var den største tyske fangeleiren i Norge under 2. verdenskrig. Den ble opprettet av tyskerne i 1941. Her satt nesten 20 000 fanger i løpet av krigen. Vi får omvisning.

Så går turen mot handelsstedet Bærums Verk som i dag er et unikt handelssted i autentiske omgivelser i det historiske jernverksmiljøet som var selve livsnerven i Bærum siden tidlig på 1600 tallet. Her finner vi butikker, spisesteder og gallerier.

Vi spiser lunsj sammen hos Baker Hansen før vi kan rusle rundt i Verksgata som bl.a består av gamle arbeiderboliger fra 1700 tallet. Her finner vi smie, glassblåsere, sølvsmeder, gallerier, delikatesser, lokalmat mm.

Så returnerer vi til vårt hotell for middag.


Dag 3: Båttur på Krøderen og besøk til eventyrhuset Villa Fridheim.

I dag kjører vi mot Noresund. Her ligger M/S Kryllingen ll fortøyd og venter på å ta oss med på en to timers båttur. Omkranset av høye fjell, går ferden oppover den vakre innsjøen Krøderen. Fra dekk kan vi beundre den flotte utsikten bl.a mot Norefjell.

Midt i Krøderfjorden ligger et eventyr av et hus! En av landets største og mest egenartede trebygninger i nasjonalromantisk stil med elementer fra vikingtiden. Et sveitserhus, 30 meter høyt, bygd i 1892. Her finner vi et eventyrmuseum med særlig fokus på våre folkeeventyr og fortellinger. Vi får omvisning, og bl.a høre om både norske og utenlandske eventyrsamlere.

Dagens lunsj serveres også her.


Dag 4: Utflukt til Roseslottet og Frognerseteren.

I dag skal vi kjøre innover mot Oslo, opp forbi Holmenkollbakken til et område bak Frognerseteren. Her skal vi besøke Roseslottet, «gullslottet» i skogen. En storslått kunstinstallasjon i eventyrlige omgivelser. Omkranset av Nordmarka og dens fine natur, skildrer den kjente kunstneren Vebjørn Sand gjennom skulpturer og malerier fortellingen om Norge under den andre verdenskrig, og friheten som landet mistet. Vi får omvisning.

Dagens lunsj skal vi selvfølgelig spise på Frognerseteren. Et yndet utfartssted for Oslos befolkning både sommer og vinter. Stedet ligger flott til med utsikt over Oslo og fjorden. Bygget er tegnet av arkitekt Holm Munthe i kjent dragestil. Den første delen av bygget sto ferdig allerede i 1891. Innenfor tømmerveggene finner vi koselige interiører. Vi får servert et deilig lunt smørbrød, og selvfølgelig Frognerseterens berømte eplekake til dessert.

På hjemturen kan vi kjøre innom Holmenkollanlegget.

Middag på hotellet.


Dag 5: Sundvolden – Skinnarbu.

Etter frokost møtes vi i bussen med bagasje. Vi skal flytte litt på oss i dag, og ha overnatting i Telemark.

Vi kjører langs Nordfjorden, nok en gren av Tyrifjorden. Før vi kommer til Åmot, passerer vi det flotte hoppanlegget i Vikersund, med verdens største skiflygingsbakke. Videre kjører vi til Hokksund og Kongsberg. Vi kjører langs med Tinnsjøen, til Rjukan og Vemork. Her skal vi besøke Tungtvannskjelleren- selve åstedet for den risikable sabotasjeaksjonen der tungtvanncellene på Vemork ble sprengt av norske sabotører, og tyskerne ble hindret i å utvikle en mulig atombombe. Vi spiser lunsj i Cafe Vemork, og deretter får vi omvisning. (Vi fraktes fra parkeringsplassen i shuttlebusser opp til museet.)

Vi møtes igjen i bussen og kjører det korte stykket opp til Møsvatn.

Der ligger Skinnarbu Nasjonalpark Hotell. Her blir det overnatting og middag.


Dag 6: Skinnarbu – Sandnes.

Vi møtes i hotellets koselige spisesal, og spiser frokost mens vi kan nyte utsikten over Møsvatn.

Dagens lunsj blir i historiske og herskapelige omgivelser. Vi skal til Dalen Hotell. Dette berømte hotellet med sin spesielle historie som ligger ved innsjøen Bandak, som er endestasjon for Telemarkskanalen, feirer nemlig 130 år i år. Det ble åpnet i 1894, og er bygd i overdådig romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Vi skal oppleve et spesielt måltid i restaurant Bandak. Vi blir servert afternoon tea. Dette er et engelsk måltid som serveres om ettermiddagen. Menyen består av te, sandwich, scones og kaker, og maten anrettes gjerne på serveringsfat i tre etasjer. Afternoon tea har røtter tilbake til det engelske hoffet på 1800-tallet. Dalen hotell har de senere år tatt opp igjen denne tradisjonen. Etter en herskapelig opplevelse, kjører vi ned til Setesdalen, og kjører Brokke-Suleskar over til Sirdal, og videre hjem til Sandnes.


Pris pr person for dobbeltrom ved minst 25 påmeldte kr 15.590,-

Pris pr person for dobbeltrom ved minst 30 påmeldte kr 14.590,-

Tillegg for enkeltrom 5 netter kr 2.500,-

Påmelding snarest mulig og betaling innen 1 mai til kontonr 1204 79 57670


Hva er inkludert:

  • Bussleie med sjåførutgifter
  • Bompenger
  • Fem hotellovernattinger med frokost og middag
  • Lunsj seks dager
  • Alle utflukter med inngangsbillett
  • Reiseleder

Bestilling på nett

Bestill tur hos oss. Du vil snart motta en bekreftelse på e-post.